Göteryds hembygdsförening

Föreningen kan hjälpa till med att ta fram uppgifter om knektar i S. Sunnerbo kompani under åren 1686 till 1901. I arkivet finns mantalsuppgifter, bouppteckningar och böcker om socknen.

Kontakt

Adress: Göteryds Hembygdsförening, c/o Björn Sjöstrand, Götaskog 1, Göteryd, 343 97 Älmhult
Telefon: 0476-301 20
E-post: bjorn.synnove[snabel-a]telia.com
Hemsida: www.hembygd.se/goteryd/

Öppettider

Enligt överenskommelse

Service och utrustning

Kopiering av mindre saker. Framtagning av uppgifter vad avser knektar i S. Sunnerbo kompani under åren 1686 till 1901. Det finns mikrofilmläsare, datorer, kopieringsapparat, skanner och videoprojektor. Dessutom har vi tillgång till Arkiv Digital för hela Sverige.

Priser

En till fem kopior är gratis, sedan en krona/sida. Forskning på enskilda soldater kostar 20 kr.

Historik, verksamhetsområde och inriktning

Föreningen bildades 1945 och är ägare till åtta hus/fastigheter/kapell och dessutom Bruksparken i Delary. Varje år anordnar vi en sommarmarknad som alltid är första lördagen i juli och vår julmarknad är alltid lördagen i vecka 46. Vår stora inriktning är att bibehålla en levande landsbygd.

Arkivets omfång och huvudsakliga innehåll

Under åren har vi samlat på oss många saker. Bland de mindre skrymmande sakerna finns mantalsuppgifter, äldre bouppteckningar och ganska många böcker som handlar om vår egen socken. Vi har även återskapat (förnyat) dukar, schalar, grytlappar med mera som är cirka 125 år gamla.